A contemporary extension to a Grade II listed 18th-century home combines traditional materials with clever, contemporary details

A contemporary extension to a Grade II listed home combines traditional materials with clever, contemporary details

This residence, built in Frontenex, France, in 2006, synthesises an early-19th century orangery with a contemporary living space.

Built by Charles Pictet Architecte FAS SIA in Frontenex, France with date Images by Francesca Giovanelli. The construction is located on an old property that comprises several high-quality buildings, among which an orangery.

G1203 – GAFPA

Gafpa, House under old industrial roof, Gent

architecten de vylder vinck taillieu

the old house; we need to keep it, it's a monument. except for one floor! in the doors of the changing rooms, behind the counter, in the thick facade.

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 2

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 2

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos…

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 5

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 5

Adaptive Reuse, Cultural Center, Less Is More, Archipelago, Art Centers, Restoration, Hallways, 1, Contemporary Art

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 6

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 6

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos…

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 7

Gallery of Arquipélago – Contemporary Arts Centre / João Mendes Ribeiro + Menos é Mais Arquitectos - 7

Contemporary arts centre on a Portuguese isle. Menos é Mais Arquitectos and João Mendes Ribeiro slotted both light and dark structures among the stone buildings of an old warehouse complex to create this arts centre

Pinterest
Search