These tree house-like cabins are built up around the column of a building rather than over the branches of a tree.

Shelter of Nostalgia by Worapong Manupipatpong

Shelter of Nostalgia / Worapong Manupipatpong These tree house-like cabins by Thai designer Worapong Manupipatpong are built up around the column of a building rather than over the branches of a tree.

Kerferd Place by Whiting Architects

Whiting Architects adds utilitarian extension to Melbourne residence

Kerferd was designed by Melbourne-based Whiting Architects. View this interior design archive & more at The Local Project. View more!

Chatou by Paris-based h2o Architectes is a garden pavilion where the furniture forms the entire interior.

Chatou by h2o Architectes

chatou by Paris-based architectes, a garden pavilion where the furniture forms the entire interior

There are barely any partitions between the rooms of this family house in Chiba Prefecture, Japan, which was designed as an open container that "changes as you design and live in it"

Yamazaki Kentaro's Unfinished House offers little privacy to residents

A glass roof above the stairs of this house enables daylight to filter down to the basement. A new bay window accommodating a window seat and a full-height folding glass door add to the natural lighting and provide a direct connection with the garden.

Scenario Architecture founders add glass-roofed extension to their home

Window seat or banquette in kitchen Scenario Architecture have opened up the interior of their Victorian terraced house in north London and added a glazed extension at the rear

Arquitectura-G has revamped a country house with a "labyrinthine character" into a family home

Arquitectura-G renovates Spanish farmhouse with glazed tiles

This micro apartment in Wroclaw contains a kitchen, bedroom and bathroom all within the confines of just 13 square metres

Szymon Hanczar crams entire city home into 13 square metres

Szymon Hanczar designed a tiny 13 square metre (approx. 139 sq feet) apartment in Wroclaw, Poland, that he lived in for several years.

There are barely any partitions between the rooms of this family house in Chiba Prefecture, Japan, which was designed as an open container that "changes as you design and live in it"

Yamazaki Kentaro's Unfinished House offers little privacy to residents

Image 8 of 15 from gallery of House in Kashiwa / Yamazaki Kentaro Design Workshop. Courtesy of Naoomi Kurozumi Architectural Photographic Office

Mountain lodge by Reiulf Ramstad Architects has a V-shaped footprint that follows the terrain.

Norwegian lodge's V-shaped plan follows mountainous terrain

No frills, no fluff, Reiulf Ramstad Arkitekter’s V-Lodge is a minimal, all-year cabin in the mountains of Norway. The cabin was specifically built to adapt to the topography of the site with simple V shape. The central volume runs perpendicular.

Pinterest
Search