Concrete interiors

Collection by Dezeen • Last updated 4 weeks ago

255 
Pins
 • 
976.12k 
Followers
Dezeen
The entry plaza to the four-storey building will be an open, circular space with aquarium displays lining the visible upper level. A set of stairs will lead to the second level – a central viewing platform wherefrom visitors can view the wet lab specimen tanks that reside in a protected, glass-enclosed space below. Hard Coral, Concrete Interiors, Concrete Facade, Marine Conservation, Great Barrier Reef, Live Coral, Coast Australia, Unique Architecture, Exhibition Space

Contreras Earl Architecture designs "living ark" for coral conservation

The entry plaza to the four-storey building will be an open, circular space with aquarium displays lining the visible upper level. A set of stairs will lead to the second level – a central viewing platform wherefrom visitors can view the wet lab specimen tanks that reside in a protected, glass-enclosed space below.

Aside from the colourful glass detailing, the materials of the house are intended to be muted – including concrete walls, volcanic basalt floors and walnut wood sourced from orchards in the Sierra foothills. Glass Wall Design, Truckee California, Concrete Column, Concrete Walls, Old Orchard, Wood Source, Steel Panels, Built Environment, Stone Flooring

Tinted glass bathes Lookout House by Faulkner Architects in red glow

Aside from the colourful glass detailing, the materials of the house are intended to be muted – including concrete walls, volcanic basalt floors and walnut wood sourced from orchards in the Sierra foothills.

Faulkner Architects worked with Concept Lighting Lab to create a slender, three-storey coloured window in Lookout House to spread the glow across exposed concrete walls of the entry and stairway. Glass Wall Design, Journal Du Design, Hallway Designs, Built Environment, Stone Flooring, Architect Design, Large Windows, Glass Door, Lighting Design

Tinted glass bathes Lookout House by Faulkner Architects in red glow

Faulkner Architects worked with Concept Lighting Lab to create a slender, three-storey coloured window in Lookout House to spread the glow across exposed concrete walls of the entry and stairway.

Untitled House is a residential extension and renovation in Camberwell, London, by architecture studio Szczepaniak Astridge that centres around a "concrete sculpture". Concrete, Townhouse Designs, Timber, House, Half Walls, Crittal Windows, House Styles, London House, Concrete Sculpture

Szczepaniak Astridge adds concrete and timber extension to London house

Untitled House is a residential extension and renovation in Camberwell, London, by architecture studio Szczepaniak Astridge that centres around a "concrete sculpture".

The pool crossing the central atrium creates a triangular skylight in the middle of the house, bringing light and air to the rooms. Concrete Stone, Concrete Wall, External Staircase, Forma Circular, Floor Slab, Concrete Interiors, Two Storey House, Light Well, Enjoy The Sunshine

Double O Studio tops trefoil-shaped concrete house with rooftop pool

The pool crossing the central atrium creates a triangular skylight in the middle of the house, bringing light and air to the rooms.

Corrugated edges on the curving concrete walls, which were all cast in situ, create visual interest in the patios as the sun passes overhead and the shadows change. Portugal, External Staircase, Basalt Stone, Concrete Interiors, Through The Roof, Two Storey House, Enjoy The Sunshine, Rooftop Terrace, Stone Flooring

Double O Studio tops trefoil-shaped concrete house with rooftop pool

Corrugated edges on the curving concrete walls, which were all cast in situ, create visual interest in the patios as the sun passes overhead and the shadows change.

Concrete, steel and fluted glass merge inside this shop that design studio Linehouse has created for fashion brand JNBY in Xiamen, China. Commercial Design, Commercial Interiors, Display Design, Store Design, Recycled Concrete, Ceiling Materials, Concrete Ceiling, Interior Columns, Store Interiors

Linehouse uses typically urban materials inside Xiamen's JNBY store

Concrete, steel and fluted glass merge inside this shop that design studio Linehouse has created for fashion brand JNBY in Xiamen, China.

Linehouse uses typically urban materials inside Xiamen's JNBY store. Retail Interior, Bar Interior, Recycled Concrete, Flexible Display, Retail Fixtures, Concrete Ceiling, Concrete Interiors, Minimal Home, Zaha Hadid Architects

Linehouse uses typically urban materials inside Xiamen's JNBY store

Linehouse uses typically urban materials inside Xiamen's JNBY store.

Nic Brunsdon squeezed the two-storey house onto a tight plot of land for a family keen to live closer to the city of Perth and all its amenities. Precast Concrete Panels, Concrete Wall, Concrete Houses, Building Structure, Building Materials, Contemporary Artwork, Contemporary Architecture, Architecture Awards, Interior Architecture

Arched concrete panels arrange to form North Perth House

Nic Brunsdon squeezed the two-storey house onto a tight plot of land for a family keen to live closer to the city of Perth and all its amenities.

Exposed concrete covers the ground floor, complementing wood bunk beds, a request of the owners who wanted a holiday home that could accommodate one, two or three family groups at one time. In total, the lower level has two master bedrooms, the bunk rooms for the children and "impromptu sleepovers". Architecture Awards, Residential Architecture, Interior Architecture, Architecture Details, Interior Design, Wood Bunk Beds, Recycled Brick, Australian Beach, Loft Studio

Timber-lined walkway allows breeze into Australian beach house by David Boyle

Exposed concrete covers the ground floor, complementing wood bunk beds, a request of the owners who wanted a holiday home that could accommodate one, two or three family groups at one time. In total, the lower level has two master bedrooms, the bunk rooms for the children and "impromptu sleepovers".

The woodwork leads towards the en-suite bathroom at the front of the house, whose walls and pitched ceiling is is covered in grey concrete.

Long wooden cabinet runs through slender Borden house by StudioAC

The woodwork leads towards the en-suite bathroom at the front of the house, whose walls and pitched ceiling is is covered in grey concrete.

Brazilian studio MNMA has designed a spiral concrete stair and folding polycarbonate doors in this botanical store, yoga classroom and restaurant in São Paulo. Studio Image, Concrete Stairs, Concrete Lamp, Door Sets, Air Conditioning System, Natural Earth, Weathered Wood, Womens Clothing Stores, Outdoor Areas

Folding polycarbonate wall reveals earthy interiors of São Paulo wellness space Dois Trópicos

Brazilian studio MNMA has designed a spiral concrete stair and folding polycarbonate doors in this botanical store, yoga classroom and restaurant in São Paulo.

Atelier Dau complemented the terrace's original floorboards with polished concrete floors for the rear extension and used porcelain tiles by Patricia Urquiola to demarcate the combined laundry and bathroom. Room, Eclectic Living Room, House, Interior, Apartment Interior, Chic Chair, Trendy Living Rooms, Chimney Decor, Spacious Living

Atelier Dau adds kinetic bronze facade to Chimney House in Sydney

Atelier Dau complemented the terrace's original floorboards with polished concrete floors for the rear extension and used porcelain tiles by Patricia Urquiola to demarcate the combined laundry and bathroom.

This concrete winery is near the villages of Dobšice and Suchohrdly and was designed for Lahofer – one of the largest wine producers in the Czech Republic. Bratislava, Napa Valley, Open Air Theater, Glass Facades, Cultural Events, Wine Cellar, Countryside, Photos, Exterior

Lahofer Winery by Chybik + Kristof has undulating roof with amphitheatre

This concrete winery is near the villages of Dobšice and Suchohrdly and was designed for Lahofer – one of the largest wine producers in the Czech Republic.

The practice has otherwise kept the material palette of the home very simple – exposed-aggregate concrete covers the floor and dark wood has been used to craft the cabinetry in the kitchen.

CTA Creative Architects uses perforated bricks to form Wall House

The practice has otherwise kept the material palette of the home very simple – exposed-aggregate concrete covers the floor and dark wood has been used to craft the cabinetry in the kitchen.

Floors were covered in hardwearing cement screed. "It is a house that is built to last by adaption or re-appropriation," the studio concluded. Building Costs, Building Systems, Building Materials, Building A House, Lillehammer, Sustainable Architecture, Contemporary Architecture, Interior Architecture, Pine Plywood

Sanden+Hodnekvam Arkitekter designs red concrete house in Lillehammer

Floors were covered in hardwearing cement screed. "It is a house that is built to last by adaption or re-appropriation," the studio concluded.