PLANSTUDIO's portfolio

We're an award winning, chartered architecture studio based in east London. We specialise in refurbishments, conversions, extensions as well as new build. We…
more
·
112 Pins
 3y
Collection by
We joined 2 houses together to create this beautiful 4-bedroom house with a free flow ground floor layout. 📸 Gautier Houba
Mid-century themed renovation in Wanstead.  We joined up 2 houses into a single dwelling and remodelled the internal layout.
Mid-century themed renovation in Wanstead.  We joined up 2 houses into a single dwelling and remodelled the internal layout.  The ground floor now has a free layout.

Mid-century themed renovation in Wanstead

11 Pins

Client reviews

10 Pins
The tone-in-tone palette of finishes, complemented by stylish furniture and mood lighting, creates a cosy living space with floor to ceiling Crittall screen. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
The tone-in-tone palette of finishes, complemented by stylish furniture and mood lighting, creates a cosy living space. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
The tone-in-tone palette of finishes, complemented by stylish furniture and mood lighting, creates a cosy living space with floor to ceiling Crittall screen. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)

Black and Bold refurbishment in Stepney

11 Pins

Bright and airy extension and refurb in Leyt (2)

10 Pins
R&S House Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
R&S House Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
Zinc cladded dormer and double-height slot window Photography: Gautier Houba

R&S House

25 Pins
Substantial rear extension, full refurbishment and remodelling of the internal layout of the entire house. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk). Dulwich village. Expansive glazed screens dominate the rear elevation with a slender aluminium band above spanning between two brick piers at the ends
Substantial rear extension, full refurbishment and remodelling of the internal layout of the entire house. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk). Open plan living space within new extension.
Substantial rear extension, full refurbishment and remodelling of internal layout of entire house in Dulwich Village. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk).  View from kitchen over dining area.

Dulwich Village

6 Pins
Wanstead extension and refurbishment. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
Kitchen. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) Photography: Ideal Home
Wanstead extension and refurbishment. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)

Wanstead extension and refurbishment

9 Pins
A side return extension in a conservation area in Hackney, designed by PLANSTUDIO. The beautifully executed frameless glass structure sensitively complements the original brick house. The floor tiles seamlessly continue from the inside onto the patio even more connecting the internal space with the garden.  The carefully coordinated design successfully avoids unsightly downstands often seen in similar extensions, resulting in a perfectly flat ceiling.
A side return extension in a conservation area in Hackney, designed by PLANSTUDIO. The beautifully executed frameless glass structure sensitively complements the original brick house. The carefully coordinated design avoids unsightly downstands often seen in similar extensions, resulting in a perfectly flat ceiling.
A side return extension in a conservation area in Hackney, designed by PLANSTUDIO. The beautifully executed frameless glass structure sensitively complements the original brick house. The floor tiles seamlessly continue from the inside onto the patio even more connecting the internal space with the garden.  The carefully coordinated design successfully avoids unsightly downstands often seen in similar extensions, resulting in a perfectly flat ceiling.

Hackney glass box

6 Pins
Complete back-to-brick overhaul of a terraced 3-bedroom house in Leytonstone, including a loft conversion, which added a new master bedroom with an en-suite. Dated property refreshed to suit its new owners, a young family.
Complete back-to-brick overhaul of a terraced 3-bedroom house in Leytonstone, including a loft conversion, which added a new master bedroom with an en-suite. Design of the new kitchen restored in vintage style
Complete back-to-brick overhaul of a terraced 3-bedroom house in Leytonstone, including a loft conversion, which added a new master bedroom with an en-suite

Vintage refurbishment in Leytonstone

7 Pins
Concept design for 3 new build houses in Braintree, Essex
Concept design for 3 new build houses in Braintree, Essex. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)

New development in Braintree

2 Pins
This beautifully executed roof extension delivers a spacious master bedroom with a large walk-in dressing area with herringbone wood flooring Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
Copper-clad wall with marble basins on bespoke joinery in the en suite. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) in Hackney, London
New mansard roof replaces the original butterfly roof to create a master bedroom with a walk-in dressing area and en suite bathroom. Copper-clad wall with marble basins. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) in Hackney, London

Hackney mansard

4 Pins
A striking extension finished in black timber cladding, designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk). Lewisham, London
A striking extension finished in black timber cladding, designed by PLANSTUDIO. Lewisham, London
The project featured in the March 2017 edition of Real Homes magazine

Lewisham extension

3 Pins
New development of 5 houses within a former farm in Brentwood. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)  With facades defined by steep roofs and primarily clad in timber, the proposed buildings represent a contemporary interpretation of the rural and agricultural character of the region.
New development of 5 houses within a former farm in Brentwood. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) We worked closely with the planning authority to reintroduce a traditional farm settlement arrangement of buildings with a central courtyard which resurrects the historical character of the site. With facades defined by steep roofs and primarily clad in timber, the proposed buildings represent a contemporary interpretation of the rural and agricultural character of the region
New development of 5 houses within a former farm in Brentwood. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) We worked closely with the planning authority to reintroduce a traditional farm settlement arrangement of buildings with a central courtyard which resurrects the historical character of the site. A mix of buildings varying in scale and footprint results in a rural richness of ondulating rooflines

New development in Brentwood

4 Pins
The studio is led by Peter Lancaric, who has been practicing architecture for over 15 years and has a track record of award winning projects. Before founding PLANSTUDIO, Peter worked as an associate director with a leading architectural practice where he developed a robust understanding of building structures and a keen eye for detail.
The studio is led by Peter Lancaric, who has been practicing architecture for over 15 years and has a track record of award winning projects. Before founding PLANSTUDIO, Peter worked as an associate director with a leading architectural practice where he developed a robust understanding of building structures and a keen eye for detail.
The studio is led by Peter Lancaric, who has been practicing architecture for over 15 years and has a track record of award winning projects. Before founding PLANSTUDIO, Peter worked as an associate director with a leading architectural practice where he developed a robust understanding of building structures and a keen eye for detail.

Branding

4 Pins
the words are written in black and white with an image of a kitchen behind it
Colin
a dining room table with yellow chairs and a blue rug on the floor in front of it
Lounge
We joined 2 houses together to create this beautiful 4-bedroom house with a free flow ground floor layout. 📸 Gautier Houba
a bike is sitting in the middle of a room with chairs and a table behind it
Lounge
Mid-century themed renovation in Wanstead. We joined up 2 houses into a single dwelling and remodelled the internal layout.
a living room with white walls and flooring next to a wooden cabinet filled with plants
Mid-century themed renovation in Wanstead. We joined up 2 houses into a single dwelling and remodelled the internal layout. The ground floor now has a free layout.
a living room filled with furniture and a large mirror on the wall above it's door
Black steel frame doors
Mid-century themed renovation in Wanstead. We joined up 2 houses into a single dwelling and remodelled the internal layout. The ground floor now has a free layout only divided by black steel frame doors.
there is a quote about architecture on the wall
Declan
a kitchen with white cabinets and a black stove top oven in the background is an advertisement for planstudio architecture
Anselm
a car parked on the side of a street next to tall brick buildings and trees
Zinc cladded loft conversion
R&S House Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
an old brick building with two chimneys and windows
Zinc cladded dormer and vertical slot window
R&S House Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)
an alleyway between two brick buildings with plants in the foreground and a wooden fence to the right
Zinc-clad dormer
Zinc cladded dormer and double-height slot window Photography: Gautier Houba
a brick house with an outdoor patio and seating area
Kitchen extension
Kitchen extension. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) Photography: Gautier Houba
a brick building with windows on the roof
Zinc cladded dormer
R&S House - Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. The elegantly detailed and crafted zinc-clad roof dormer provides an additional bedroom. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) > The design was highly praised by the local planning authority as an exemplar approach to extending properties within conservation areas. > The project featured in the London Time Out magazine as a highlight of Open House 2019.
the roof of a brick building with a skylight on it's top corner
Zinc cladded dormer
R&S House - Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk) > The design was highly praised by the local planning authority as an exemplar approach to extending properties within conservation areas. > The project featured in the London Time Out magazine as a highlight of Open House 2019. > R&S House also represented the London Borough of Lewisham in the Open House 2019 report.
the corner of a brick building with a metal gutter attached to it's side
Zinc cladding
R&S House Stylish contemporary refurbishment, loft conversion and rear extension in a Conservation Area in Lewisham. Vertical rib joints in the zinc cladding articulate the cheeks of the dormer and are formed into a discreet rainwater channel. Designed by PLANSTUDIO (hello@planstudio.uk)